• Derviša Imamovića 3, Zenica
  • 032 226 998
  • Pon-Pet: 10-19h, Sub: 9-13h

Usluge koje vam nudimo

Znate li zašto koža stari? Istrošeni fibroblasti stvaraju manje kolagena, dermis postaje tanji te se stari kolagen ne zamjenjuje se sa novim, već propada. Postoje tri tipa starenja kože: genetsko starenje koji je normalan proces starenja, vanjsko starenje uzrokovano štetnim utjecajima iz okoliša i hormonalno starenje povezano s vrijednošću hormona u menopauzalnom periodu. U našem radu koristimo proizvode koji imaju sastojke koji povećavaju izmjenu stanica koja će stvarati nove zdrave stanice i na taj način reducirati znakove starenja i pigmentacije.

Napredak moderne tehnologije otvorio je vrata inovativnim aparativnim tretmanima posebno napravljenima za reduciranje znakova starenja. Nudimo Vam razne tretmane za pomlađivanje, revitaliziranje i hidrataciju kože kako bi otkrili zdraviju i ljepšu kožu.

Najmodernija istraživanja i tehnologija napokon su pronašle idealnu formulu za potpuno prirodno pomlađivanje i liječenje vaše kože.

Botox


Botulinskim toksinom tipa A se koriguju postojeće i sprečava nastanak novih bora (između obrva i oko očiju).
Gotovo da nema dobro informisane osobe, koja nije čula za upotrebu i efikasnost botulinskog toksina u estetskoj hirurgiji. Već 25 godina botox-om se liječe neka neurološka i oftalmološka oboljenja. Medicinska iskustva i moderna saznanja su se udružila u domenu estetike i rezultati su više nego dobri.  Kada se on, u malim dozama ubrizga u određene (mimične) mišiće lica, blokira provodljivost nervnih impulsa. To relaksira mišić i sprečava njegove kontrakcije, pa koža iznad i u okolini ostaje glatka i nenaborana. Posle rastvaranja i preciznog obeležavanja tačaka na licu, preparat se najfinijom (insulinskom) iglom ubrizgava u mišić. Osećaj bola je minimalan. Efekat se vidi za tri do 5 dana, traje od tri do šest mjeseci i posle tog perioda može da se ponavlja.Kliničke studije pokazuju da se dužina trajanja efekta produžava svakim sljedećim ubrizgavanjem preparata, pa se kasnije učestalost tretmana smanjuje, a rezultati održavaju. Lokalni anestetik nije neophodan. Postupak traje oko 15 minuta, a pacijent se redovnim aktivnostima vraća neposredno nakon intervencije.
Privremeni i propratni efekti

Privremene pojave su crvenilo, blag otok i, u izuzetno retkim slučajevima, pojava hematoma.
Dobri rezultati i komforan način aplikacije  čini ovu metodu popularnom i gotovo najčešće primenjivanom u estetskoj hirurgiji širom svijeta.


Fileri


Supstance za popunjavanje bora na licu, takozvani dermalni fileri se proizvode od različitih prirodnih i sintetskih materijala. Posljednjih godina se radi na njihovom usavršavanju kako bi se postigla sigurnost i lakoća primjene, trajnost rezultata. Ovakvi fileri se proizvode u vidu gelova i viskoznih tečnosti koje se ubrizgavaju u kožu.
Hijaluron
Hijaluron, jedan od najzastupljenijih predstavlja polisaharid, inače zastupljen u epitelnom, vezivnom i neuralnom tkivu igra važnu ulogu u organizmu.
Američka agencija za hranu i lijekove 2003. godine odobrila je primenu hijalurona za popunjavanje mekotkivnih defekata, bora i od tada nastaje ekspanzija u njegovoj primeni.
Uloga dermalnih filera
Uz starenje kože, kao i nepovoljan uticaj spoljašnjih faktora (pušenje, konzumiranje alkohola, rad u zagađenoj sredini, prekomjerno izlaganje suncu) smanjuje se količina hijalurona, kolagenih vlakana i potkožnog masnog tkiva. Koža vremenom postaje atrofična, opuštena, uz sve izraženije bore i gubitak tkivnog volumena.
Ubrizgavanjem hijalurona uklanjaju se ovi neprijatni znaci starenja, a pacijenti osećaju ponovno zadovoljstvo pri pogledu u ogledalo na najeksponiraniji deo svoga tela – lice.
Najčešće se koristi za povećanje usana, u ispuni radijalnih bora oko usana, ispuni linija koje se prostiru od nosa do uglova usta, za korekciju takozvanih “smijalica” na obrazima i duž spoljašnje ivice kapka, za vraćanje volumena licu i obrazima, kao i za popunjavanje horizontalnih bora na čelu. Preparati hijalurona se proizvode u različitim gustinama (viskoznostima) i u zavisnosti od toga nalaze primjenu na različitim regionima tela.
U posljednjih desetak godina se oni viskozniji koriste i za nadoknadu kožnog volumena na šakama, čime se vaskularne i koštane strukture manje uočavaju, a time postiže mladalački izgled nadlanica.
Kako izabrati filer?
Idealan filer bi trebalo da bude razgradiv i što trajniji kako bi omogućio što duži estetski rezultat. Istovremeno bi trebalo da je prečišćen od proteinskih ostataka koji bi mogli da izazovu bilo koju vrstu alergijske reakcije.
Ovom opisu danas ponajviše odgovaraju preparati Švedskog RESTYLAN-a, Američkih JUVEDERM-a  kao i Švajcarskog TEOSYAL-a, najvišeg kvaliteta i maksimalne čistoće hijalurona.


Mezoterapija kose


Prema brojnim istraživanjima, 13% žena pati od gubitka kose prije menopauze. Procenat se drastično povećava nakon ulaska u istu, gde iznosi šokantnih 37%!Srećom, danas i za taj problem imamo odlično rešenje.
U pitanju je Mezoterapija kose. Mezoterapija kose predstavlja jednostavnu, neinvazivnu i nehiruršku proceduru, koja proređenu kosu obnavlja površnim mikroinjekcijama specijalnih koktela, vraćajući joj volumen, gustinu i sjaj. Sama procedura je bezbolna, traje oko pola sata (30min), ne zahtijeva posebnu pripremu, niti period oporavka, dok su neželjene reakcije izuzetno rijetke.
Kombinacijom mehaničke i hemijske stimulacije tretirane regije postiže se prirodna regeneracija dlake, sprečava dalji gubitak kose, drastično poboljšava njen kvalitet i stimuliše rast nove.
Tretman se preporučuje podjednako muškarcima i ženama. Ova terapija maksimalan efekat  postiže nakon 2 do 3 mjeseca. Do tada, neophodno je uraditi 10 tretmana, na svakih deset dana.


Podmlađivanje PRP metodom


PLAZMA OBOGAĆENA TROMBOCITIMA ( PLATELETS REACH PLASMA )
Sudeći po trendovima koji dolaze sa zapada, budućnost anti-age medicine je najverovatnije u tretmanima koji su zasnovani na mogućnosti našeg tijela da se samoobnavlja. Jedna od takvih metoda je podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom (PRP)
PRP je metoda u kojoj se prethodno uzeta sopstvena krv (posebnim postupkom), nakon centrifugiranja i obrade, ubrizgava u kožu određenih regija lica i tijela. Izvodi se u uslovima lokalne anestezije, te se stoga može smatrati bezbolnom. Ova metoda podstiče sopstvenu regeneraciju tkiva, te je rezultat podmlađena koža, sa poboljšanim tonusom i teksturom, redukovanim borama, ujednačenom bojom i dodatnom svježinom i hidratacijom. Metoda je vrlo jednostavna i sigurna po pacijente. Vrijeme potrebno za aplikaciju je od 45 – 60 minuta.
Ova procedura nije hirurški face lift, niti daje isti efekat kao face lift operacija. Procedura pomaže da povratite ili poboljšate izgled neke regije koja je tokom starenja izgubila volumen. Poboljšanje teksture kože i njenog tonusa primjećuje se unutar tri nedelje i održava se slijedećih osam nedelja, pošto se sve više kolagena i keratina oslobađa ispod kože. Rezultat se obično održava dve godine ili nešto duže. Regije koje se tretiraju uključuju obraze i srednji deo lica, bore oko očiju, bore smejalice, nazolabijalne brazde, vrat i liniju vilice, dekolte, ožiljke od akni, šake i dr.
Za optimalne rezultate preporučuju se tri tretmana u vremenskim intervalima od mjesec dana. Poslije toga optimalno je da se tretman ponovi posle šest mjeseci i godinu dana, a u periodu poslije toga rade se tretmani održavanja, jednom godišnje.
Ulepšavanje PRP metodom mogu da probaju oni koji žele da poboljšaju kvalitet kože (njen tonus i elastičnost), da smanje fine linije i bore na licu, vratu, dekolteu i šakama. Metoda ima uspjeha i u lečenju ožiljaka od akni, hipertrofičnih ožiljaka, strija, podočnjaka, kod gubitka kose, tamne prebojenosti kože u regiji oka, za osvežavanje suhe i „umorne“ kože.
Metodu uljepšavanja sopstvenom krvnom plazmom mogu da koriste osobe oba pola. Ali, treba imati u vidu da je tretman kontraindikovan ako neko ima akutnu infekciju, maligno oboljenje, poremećaj krvarenja, kod pacijenata sa hematološkim ili autoimunim bolestima.

 

Prim. mr med. sci. DizdareviĆ dr Nedžad
Head of Department

Završio medicinski fakultet u Tuzli 1996. godine. Specijalizirao je opću hirurgiju 2003. godine na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Tokom specijalizantskog staža dr. Dizdarević je edukacije iz oblasti opće hirurgije obavljao na kliničkim centrima u Zagrebu, Beogradu, Sloveniji i Francuskoj. 2007.god. specijalizirao je Plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Tokom specijalizacije, boravio je i na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Beograd, Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ Beograd i u Specijalnoj bolnici za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju „dr Colić“ u Beogradu. Magistrirao je 2007. god. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu iz oblasti karcinoma dojke. Počasno zvanje "primarijus" je stekao 2018. godine.