• Derviša Imamovića 3, Zenica
  • 032 226 998
  • Pon-Pet: 10-19h, Sub: 9-13h

Hirurgija šake može pomoći prilikom raznih trauma, oslabljenosti šake, bolovima u zglobovima prstiju i raznim deformitetima, kako kod najmlađih pacijenata sa urođenim anomalijama, tako i kod pacijenata koji su oboljeli od reumatoidnog artritisa. Važno je prepoznati problem na vrijeme.

Zadatak hirurgije šake je da u što većoj mjeri uspostavi integritet šake, pokretljivost zglobova i prstiju, ali i povrati senzibnost.

Karpalni tunel.

Higrom ganglion.

Dipitrenova kontraktura.

Prim. mr med. sci. DizdareviĆ dr Nedžad
Head of Department

Završio medicinski fakultet u Tuzli 1996. godine. Specijalizirao je opću hirurgiju 2003. godine na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Tokom specijalizantskog staža dr. Dizdarević je edukacije iz oblasti opće hirurgije obavljao na kliničkim centrima u Zagrebu, Beogradu, Sloveniji i Francuskoj. 2007.god. specijalizirao je Plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Tokom specijalizacije, boravio je i na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Beograd, Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ Beograd i u Specijalnoj bolnici za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju „dr Colić“ u Beogradu. Magistrirao je 2007. god. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu iz oblasti karcinoma dojke. Počasno zvanje "primarijus" je stekao 2018. godine.